maandag 21 januari 2013

Federer soepeltjes door naar kwartfinale

Wie dacht dat het Canadese service kanon Milos Raonic het Federer moeilijk ging maken op het Australian Open, kwam bedrogen uit. In het verleden werden er vele tie-breaks uitgevochten en verloor FedEx eenmaal van hun vorige drie ontmoetingen. Nun was Federer gewaarschuwd.
Alleen in de tweede set had Raonic(15) zijn raket services beschikbaar, maar moest hij buigen in de tie-break (7-4). Federer ging de service beter retourneren, terwijl hij ook zelf fantastisch serveerde en ongeveer 90% van zijn eerste services won. Raonic grossierde in onnodige fouten en zo werd het niet de spannende partij die sommigen voorspelden: 6-4, 7-6, 6-2

Franse slag

De tegenstander van Federer in de kwartfinale is Jo-Wilfried Tsonga. In een Frans onderonsje wist de Ali-lookalike te winnen van de weer opgeleefde Richard Gasquet: 6-4, 3-6, 6-3, 6-2. Een andere kwartfinalist komt ook uit Frankrijk: Jeremy Chardy. De bedwinger van Del Potro won eenvoudig van de Italiaan Seppi in vier sets.
In de derde ronde had Gilles Simon diep moeten gaan in een ander Frans onderonsje: In een lange vijfsetter won hij van Gael Monfils, maar was daardoor behoorlijk verzwakt (beenblessure). Andy Murray hoefde niet voluit te gaan om in drie sets te winnen. De goed in vorm zijnde Schot mag het tegen Chardy opnemen in de kwartfinale.

Mijn voorspelling van de halve finales, gewoon de top 4 van de plaatsingslijst: Djokovic-Ferrer en Murray-Federer. Daarbij is het interessant om te kijken hoe fit Djokovic nog is na zijn marathonpartij tegen Wawrinka. Federer verklaarde na afloop dat hij verwacht dat de Djoker weer helemaal het mannetje is in zijn volgende partij tegen Berdych.

Nederlanders

Tussen al het single gewend, was er ook nog mooie opsteker voor het Nederlandse tennis. Haase en Sijsling wonnen hun dubbelpartij met 6-2 en 7-6 van Ehrlich/Anderson en gaan naar de kwartfinale.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten