dinsdag 12 maart 2013

Titelverdedigers door op Masters Indian Wells

Heren: Favorieten maken geen misstappen


Op het WTA/ATP-toernooi van Indian Wells kwam titelverdediger Roger Federer makkelijk door. Na zeges in twee sets op Denis Istomin en Ivan Dodig, plaatse hij zich voor de derde ronde in het "vijfde Grand Slam". Nog makkelijker had Rafael Nadal het, doordat zijn tegenstander opgaf zonder te spelen.
Ook Berdych (6) en Gasquet(10) haalden de derde ronde

Novak Djokovic en Andy Murray gaven beide een set prijs in de tweede ronde. Djokovic had de nodige moeite met Fabio Fognini, terwijl Murray diep moest gaan om Evgeni Donskoi te verslaan.

Djokovic leek op weg naar een simpele zege, totdat hij  halverwege de tweede set opeens fouten maakte en verspeelde een matchpoint verkwanselde. Hierdor kwam zijn Italiaanse tegenstander weer gelijk.In de laatste set werd de orde weer hersteld en won Djokovic alsnog soepel.
Murray kampte -zoals vaker- met een stroeve start tegen Donskoi, maar herstelde dit goed met 5-7, 6-2, 6-2.

Dames: Azarenka blijft ongeslagen

Tennister Vicotria Azarenka bllijft ongeslagen dit seizoen hoewel ze een matige start had tegen de Belgische Kirsten Flipkens. Na verlies in de eerste set trok ze de partij naar zich toe: 3-6 6-3 6-0

De Wit-Russische heeft dit jaar al haar 16 partijen gewonnen. “In het begin speelde ik niet zo goed, ik had moeite om in mijn ritme te komen”, alsdus de Volkskrant. “Pas toen ik beter ging ademen en wat kalmeerde, ging het beter.”

De 23-jarige tennisster uit Minsk, achter Serena Williams de nummer 2 van de wereld, verdedigt in Indian Wells haar titel. Azarenka staat in de achtste finale tegenover Urszula Radwanska uit Polen, die in de eerste ronde Arantxa Rus versloeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten