zaterdag 26 januari 2013

Titanengevecht: Murray haantje de voorste tegen Federer

Halve finale Australian Open

Murray en Federer. Ze hadden al verbeten duels op Wimbledon en de Olympische spelen uitgevochten.
2012 was het jaar van Murray (en Lendl), maar toch had de Schot de tenniskannibaal nog nimmer verschalkt op een Grand Slam.
Murray oogde krachtiger en rustiger dan voorheen. De hand van zijn coach wordt steeds meer zichtbaar. Het werd een demonstratie van kracht tegen veerkracht (zowel mentaal als lichamelijk). Murray sloeg meer aces en winners dan zijn Zwitserse opponent, maar die bleef rustig en vindingrijk  tijdens de belangrijke punten.

Murray blijft kalm

Zo won Federer de tiebreak nadat Murray de  eerste set had gewonnen. Dit scenario herhaalde zich en zo vond Murray zich geconfronteerd met een 2-2 stand, terwijl hij kansen had gehad om het titanengevecht eerder te beslissen. Waar Murray normaliter gefrustreerd, boos en moedeloos raakte, gooide hij er nu een schepje bovenop.

Na een 3-0 voorsprong was het snel duidelijk: Power zegevierde over ervaring en souplesse:
6-4, 6-7 (5), 6-3, 6-7 (2), 6-2 .

Federer bekende na afloop dat hij te weinig antwoorden had op de constante druk die Andy hem oplegde. Het is voor Andy Murray de derde keer dat hij in de finale staat van de Australian Open. In 2010 verloor de Schot van Federer, een jaar later was Djokovic te sterk. Dit jaar wacht de Servier weer in de eindstrijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten