zaterdag 26 januari 2013

Li Na door de knieën voor Azarenka

Emotie bij Azarenka

Terwijl de Chinese een charme offensief had ingezet op  TV, bewandelde Azarenka de omgekeerde weg.  Met haar medische time out en toiletbezoek  in de halve finale was de publieke opinie voor een groot deel tegen haar gekeerd.  Nadat Azarenka goed begon was het Li Na die de touwtjes in handen had. Azarenka kwam van 5-2 terug tot 5-4, maar toen kregen de zenuwen weer de overhand. Een déjà-vu. Want zijn er niet vaker toppers bezweken onder de druk (Jankovic, Mauresmo, Ivanovic)? Vitoria Azarenka besloot de set met een dubbele fout. In de tweede set kwam de nummer 1 van de wereld – haar kriebels te boven – als een stoomwals op 3-0. Li Na kwam terug tot 3-2 en verdraaide toen haar enkel. De Chinese wenste niet op te geven, werd luid door het publiek aangespoord, maar ging in sommige games niet voluit.
Na Li gevallen en geknakt

Publiekslieveling

Het niveau van beide kanten was echter minder dan we gewend zijn van deze dames. Het enige vuurwerk kwam van boven, tijdens de gedwongen pauze rondom Australia Day. In de derde set werd het drama compleet doordat de Chinese weer door haar hoeven zakte en hard met het hoofd tegen het harde cushion court aan kwam. Het leek of ze daarna nog kon aanhaken, maar de Wit-Russische bleef slim en snel de ballen spreiden. Azarenka wachtte niet op een adembenemende laatste service game en brak de Chinese in de negende game. Met 4-6, 6-4, 6-3 prolongeerde ze haar titel en won ze haar tweede Grand Slam.
Wel was ze zichtbaar blij en opgelucht, toen ze met betraande ogen geëmotioneerd haar toespraak hield: Het tactische “ik heb de Australian Open voor altijd in mijn hart gesloten” was ook handig om weer supporters (terug) te winnen.
voor de rest gingen beide dames niet in op de blessure van Li en de impopulariteit van de Wit-Russische. De publiekslieveling prijs was een troostprijs voor de Chinese, die volgend jaar met een fit gestel revanche hoopt te nemen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten